gulasz z gotowanego mięsa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mięso wieprzowe z kością

    1 kg
  • smalec

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • surówka

    - jak lubisz
  • papryka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- dzień wcześniej ugotowałem wywar na biodrówce z kością do zupy ogórkowej
- z kości obrałem całe mięso
- na smalcu podsmażyć cebulę z papryką
- do smaku wsypać cayenne,sól
- włożyć obrane mięso i podsmażać, dolać wywaru 1/2 szklanki
- dusić z 10 minut,na koniec dolać śmietanę
- podać z ziemniakami gniecionymi i np. z buraczkami
- SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 16.12.2013 16:38
lubię takie dania
Betka 02.11.2013 21:40
mniam mniam
Bernadeta1 12.04.2013 00:18
smaczne jedzonko
IwonaKa 14.12.2012 15:13
świetny pomysł i bardzo smaczny obiadek
Adam/ZUB3R 03.12.2012 09:28
dobry
Agnieszka172 15.11.2012 20:01
właśnie stwierdziłam, że jutro robię gulasz, tak mi smaku narobiłeś
MAR3STA 03.11.2012 21:21
z przyjemnością bym zjadła
babajaga1969 28.10.2012 20:47
podoba mi się taki zestaw obiadowy
maciek7 24.10.2012 18:26
pycha obiadek
halina17 24.10.2012 17:25
Dobry obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat