Gulasz z dziczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z jelenia

    200 g
  • mięso gulaszowe z dzika

    200 g
  • Owoc jałowca cały Prymat

    6 ziaren
  • Rozmaryn suszony Prymat

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • śliwowica

    50 ml
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler

    1/4
  • grzyby suszone

    garść
  • bulion warzywny

    400 ml
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z dziczyzny foto
Oba mięsa doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w śliwowicy, rozmarynie, czosnku, rozgniecionym jałowcu i łyżce oleju. Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Gulasz z dziczyzny foto
W garnku rozgrzewamy masło z łyżką oleju, gdy zaczyna się pienić dodajemy mięso wraz z marynatą. Smażymy aż do każdy kawałek mięsa się zarumieni.
Krok 3 - Gulasz z dziczyzny foto
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę cebule oraz seler, marchew i pietruszkę pokrojone w plasterki i suszone grzyby.
Krok 4 - Gulasz z dziczyzny foto
Całość zalewamy bulionem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Podajemy z kaszą np. jaglaną.
SMACZNEGO !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 08.11.2015 14:50
Bardzo lubię dziczyznę :)
MAR3STA 05.11.2015 09:28
same pyszności
berys18 27.10.2015 08:16
z chęcią bym spróbowała
Ewa Wojtaszko 26.10.2015 15:41
nie specjalnie przepadam za dziczyzną,mimo,to wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat