Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z drobiowych serduszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podroby

serca drobiowe 500 g

Inne

śmietana 12% 2-3 łyżka
mąka pszenna 3-4 łyżka

Przyprawy

koperek 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Poza sezonem, można użyć suszonego koperku. Gdy sos będzie za rzadki, dodajemy więcej mąki by zagęścić.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiowych serduszek

Serduszka przepłukać pod bieżącą wodą. Przesypać do garnka, zalać wodą, tak aby przykryć serduszka. Gotować do miękkości podrobów. W międzyczasie mieszać i zbierać powstałe szumy. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i chochelką sosu. Następnie wlać do gotującego się sosu. Następnie dodać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze chwilę do zagotowania. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 07.08.2015 18:51
Margo, polecam :) Uwielbiam ten sosik z serduszkami.
paula191919 07.08.2015 10:40
Brat uwielbia je jeść!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak