Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z dodatkiem grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 20 gram
łopatka wieprzowa 400 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
oliwa 4 łyżki
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4 kulki
bulion 3/4 szklanki
ogórki konserwowe 2
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dodatkiem grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy w wodzie (zmieniając ją z dwa razy). Następnie przekładamy je do garnka, wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Gulasz z dodatkiem grzybów foto
2
Łopatkę kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny i podsmażamy.
Krok 2 - Gulasz z dodatkiem grzybów foto
3
Dodajemy obraną i posiekaną cebulę. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Po czym przekładamy do garnka.
Krok 3 - Gulasz z dodatkiem grzybów foto
4
Do mięsa dodajemy grzyby wraz z wodą w której się gotowały, liście laurowe, ziele angielskie i bulion. Całość dusimy na wolnym ogniu , aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Gulasz z dodatkiem grzybów foto
5
Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy prze chwilę. (w razie potrzeby doprawić) Danie podajemy z kaszą.
Krok 5 - Gulasz z dodatkiem grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 19.06.2016 12:58
gulasz dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak