Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwoną fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 60-70 dag
pieczarki 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6-7 szt
smalec 1 łyżka
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
fasola czerwona z puszki 2/3 szklanki
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Krok 1 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
2
Podlać niewielką ilością wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości.
Krok 2 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
3
Posiekaną cebulę razem z czosnkiem zeszklić na oleju. Wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić.
Krok 3 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
4
Miękkie mięso połączyć z pieczarkami.
Krok 4 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
5
Do garnuszka wlać śmietanę, dodać 2-3 łyżki wody, paprykę i mąkę, bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
6
Śmietanę połączyć z mięsem, dodać osączoną fasolę, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku.
Krok 6 - Gulasz z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.06.2017 10:06
bardzo dobry gulasz
pestka 26.06.2017 09:59
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak