Gulasz z czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    60-70 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6-7 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • fasola czerwona z puszki

    2/3 szklanki
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Krok 2 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Podlać niewielką ilością wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Posiekaną cebulę razem z czosnkiem zeszklić na oleju. Wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić.
Krok 4 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Miękkie mięso połączyć z pieczarkami.
Krok 5 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Do garnuszka wlać śmietanę, dodać 2-3 łyżki wody, paprykę i mąkę, bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Gulasz z czerwoną fasolą foto
Śmietanę połączyć z mięsem, dodać osączoną fasolę, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.06.2017 10:06
bardzo dobry gulasz
pestka 26.06.2017 09:59
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat