Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwoną fasolą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2
łopatka wieprzowa 75 dag
olej 2 łyżki
cebula 2
ząbki czosnku 2
woda 2 szklanki
papryka czerwona 1
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
tymianek do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwoną fasolą

Fasolę zalej wodą i odstaw na całą noc. Zmień wodę i ugotuj na półmiękko z 1/2 cebuli, listkiem laurowym i odrobiną soli. Odsącz.
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż do garnka. Na tym samym oleju zeszklij pozostałą cebulkę i dodaj do mięsa.
Całość zalej wodą.Dodaj pieprz,liść laurowy i pieprz. Gotuj na średnim ogniu do momentu aż mięso zacznie robić się miękkie. Do gotującego mięsa dodaj fasolę ,posiekany czosnek i paprykę. Dopraw papryczką,tymiankiem i dodaj koncentrat pomidorowy.
Przykryj pokrywką i duś do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 08.09.2015 19:25
Lubię takie zupy
dollce 08.09.2015 19:23
same pyszności
w mojej kuchni 08.09.2015 13:52
pyszne danie do zjedzenia
dom-agi 08.09.2015 13:49
Lubię takie dania :)
Grazyna0211 08.09.2015 13:13
smaczne danie
Wacław 08.09.2015 12:02
moje smaki,znakomite danie :-)
Franciszek 08.09.2015 11:39
Dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak