Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czarną fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna fasolka 1,5 szkl
kiełbasa podwawelska 25 dag
przecier pomidorowy 0,5 szkl
papryka czerwona 1 szt
podgardle wędzone 15 dag
chili do smaku
sól i pieprz do smaku
bazylia do smaku
bulion warzywny 350 ml
natka pietruszki 0,5 pęczka
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czarną fasolką

Kroki postępowania

1
Fasolkę namoczyć na noc w zimnej wodzie, na drugi dzień zmienić wodę i ugotować.

Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną paprykę i wymieszać.
Krok 1 - Gulasz z czarną fasolką foto
2
Dodać fasolkę wymieszać. Wlać przecier oraz bulion i zagotować.
Krok 2 - Gulasz z czarną fasolką foto
3
Kiełbaskę pokroić w kostkę. Podgardle pokroić w kostkę. Kiełbasę i podgardle podsmażyć. Wędliny dodać do fasolki. Gotować 5 minut.
Krok 3 - Gulasz z czarną fasolką foto
4
Doprawić do smaku. Natkę posiekać. Natkę wsypać do fasolki i wymieszać
Krok 4 - Gulasz z czarną fasolką foto
5
Podawać na gorąco
Krok 5 - Gulasz z czarną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak