Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 dużej sztuki
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
cukinia 20 dkg
łopatka wieprzowa 60 dkg
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
gałka muszkatołowa 1 szczypta
woda 3 szklanki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cukinią

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zrumienić na oleju.
Krok 1 - Gulasz z cukinią foto
2
Cukinię obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę (z dużej cukinii usunąć pestki). Dodać ją do cebuli i smażyć dalej razem, aż cukinia zrobi się szklista.
Krok 2 - Gulasz z cukinią foto
3
Mięso pokroić na małe kawałki i dokładnie obtoczyć w mące.
Krok 3 - Gulasz z cukinią foto
4
Cukinię przesunąć na bok. Na wolne miejsce wrzucić mięso i lekko je zrumienić (w razie potrzeby dolać trochę oleju).
Krok 4 - Gulasz z cukinią foto
5
Zrumienione mięso wymieszać z cukinią, dodać do niego sól i przyprawy.
Krok 5 - Gulasz z cukinią foto
6
Dolać wodę.
Krok 6 - Gulasz z cukinią foto
7
Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Krok 7 - Gulasz z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.01.2014 18:48
Jak z cukinią to musiał być pyszny ten gulasz.
artur7 09.09.2012 14:56
pycha pomysł
andrzej10 09.09.2012 00:09
ciekawe
agnieszka214 07.09.2012 11:12
pychota zjadłabym juz teraz
reniatka 07.09.2012 09:52
dobre
Wacław 07.09.2012 09:40
fajny pomys? na cukini?
Katarzyna/kate1980 05.09.2012 22:09
superowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak