Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cukini

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1.5 kg
żółta papryka 1 sztuka
pomidory 1/2 kg
cienka kiełbasa 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
pikantny keczup 1/2 szklanki
olej 3 łyżki
chili 1 szczypta
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 płaska łyżeczka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cukini

Kroki postępowania

1
Kiełbasę pokroić w plasterki i razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażyć na 1 łyżce oleju. Cukinię obrać i pokroić w większą kostkę, paprykę i pomidory bez skórki też pokroić w podobną kostkę.
Krok 1 - Gulasz z cukini foto
2
Większym garnku podgrzać pozostały olej i dodać do niego cukinię oraz paprykę, posypać delikatnie solą, szczyptą cukru oraz pieprzem ja używam ziołowego i delikatnie podsmażyć, następnie dolać 3/4 szklanki wody i dołożyć pomidory, podsmażoną kiełbasę oraz bazylię, całość dusić kilka minut do zmięknięcia cukinii, ale trzeba uważać, aby się nie rozpadła.
Na koniec gotowania do garnka dodać keczup, posiekany drobno czosnek oraz chili, trzymać na gazie jeszcze 2-3 min.
Krok 2 - Gulasz z cukini foto
3
Podawać gorące, przed podaniem potrawę spróbować i ewentualnie doprawić ja lubię jak wyraźnie czuć w niej ostrość.
Krok 3 - Gulasz z cukini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 17.09.2013 20:58
Moja ulubiona potrawa z cukinią. I w dodatku pysznie podana :)
wyattearp 17.09.2013 13:52
smakowicie wygląda
aisoglam 17.09.2013 08:50
Pyszności! To takie moje leczo :)
idealme 16.09.2013 16:24
pyszności :)
Piotr-21 16.09.2013 16:09
bardzo smaczny
Barbara/zuza22_85 16.09.2013 16:02
też taki robie
Mysiunia 16.09.2013 15:50
uwielbiam :) same warzywa, niewiele kiełbaski a można sobie nieźle pojeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak