Gulasz z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1.5 kg
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • pomidory

    1/2 kg
  • cienka kiełbasa

    1/2 kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • pikantny keczup

    1/2 szklanki
  • olej

    3 łyżki
  • chili

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • Bazylia suszona Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z cukini foto
Kiełbasę pokroić w plasterki i razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażyć na 1 łyżce oleju. Cukinię obrać i pokroić w większą kostkę, paprykę i pomidory bez skórki też pokroić w podobną kostkę.
Krok 2 - Gulasz z cukini foto
Większym garnku podgrzać pozostały olej i dodać do niego cukinię oraz paprykę, posypać delikatnie solą, szczyptą cukru oraz pieprzem ja używam ziołowego i delikatnie podsmażyć, następnie dolać 3/4 szklanki wody i dołożyć pomidory, podsmażoną kiełbasę oraz bazylię, całość dusić kilka minut do zmięknięcia cukinii, ale trzeba uważać, aby się nie rozpadła.
Na koniec gotowania do garnka dodać keczup, posiekany drobno czosnek oraz chili, trzymać na gazie jeszcze 2-3 min.
Krok 3 - Gulasz z cukini foto
Podawać gorące, przed podaniem potrawę spróbować i ewentualnie doprawić ja lubię jak wyraźnie czuć w niej ostrość.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 17.09.2013 20:58
Moja ulubiona potrawa z cukinią. I w dodatku pysznie podana :)
wyattearp 17.09.2013 13:52
smakowicie wygląda
aisoglam 17.09.2013 08:50
Pyszności! To takie moje leczo :)
idealme 16.09.2013 16:24
pyszności :)
Piotr-21 16.09.2013 16:09
bardzo smaczny
Barbara/zuza22_85 16.09.2013 16:02
też taki robie
Mysiunia 16.09.2013 15:50
uwielbiam :) same warzywa, niewiele kiełbaski a można sobie nieźle pojeść :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat