Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 1/2kg
cebula 2 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
pieprz
kistek laurowy
ziarenka pieprzu
marchewka 2 sztuki
mąka
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso jeśli jest w dużych kawałkach kroimy
na mniejsze. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
i przyprawą do wieprzowiny. Smażymy na złoto.
Krok 1 - Gulasz z cebulą foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy
na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Gulasz z cebulą foto
3
Do garnka wkładamy mięso,cebulę i pokrojoną
w plasterki marchewkę. Dodajemy listek i
posiekaną pietruszkę. Całość zalewamy 2l wody,
w której rozrobiliśmy bulionetki. Gotujemy godzinę.
Zaprawiamy mąką rozrobioną z wodą.
Krok 3 - Gulasz z cebulą foto
4
Na talerze wykładamy ugotowaną na sypko kaszę
jęczmienną.
Krok 4 - Gulasz z cebulą foto
5
Kasze zalewamy gotowym gulaszem i podajemy.
Krok 5 - Gulasz z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 00:42
super jedzenie.
SmacznaPyza 05.12.2012 18:21
te bulionetki zupełnie niepotrzebne, nie wyobrażam sobie też gulaszy bez cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak