Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z brukselki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
No i w końcu jesienne smaki pojawiły się na rynku. Pycha!

Składniki:

Składniki:

brukselka 500 gramów
marchewki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło klarowane 1 łyżka
bulion warzywny 500 mililitrów
sos rybny 1 łyżka
sos ostrygowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 2 sztuki
cukier palmowy 1 łyżeczka
mąka ziemniaczna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z brukselki

Cebulę siekamy, smażymy na maśle z pokrojoną marchewką. Podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.
Do warzyw dodajemy brukselki, sos rybny, cukier, dusimy pod przykryciem 10 min.
Wodę mieszamy z sosem ostrygowym, mąką ziemniaczaną.
Dodajemy do całości.
Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak