Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z boczniaków i pomidorów

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 500 g
cebula 1 duża
olej 2 łyżki
pomidory w puszce 1 szt (czereśniowe)
ząbek czosnku 1 szt
tymianek 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z boczniaków i pomidorów

Boczniaki umyłem, pokroiłem w cienkie paseczki. Cebulę posiekałem. Pomidory pokroiłem w kostkę.

Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem.
Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem.
Polecamy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.01.2016 14:01
Bajeczny gulasz :)
Barbara13 26.01.2016 13:09
ciekawa propozycja
Małgorzata92 26.01.2016 12:10
Wygląda zachęcająco :)
joannaa24 26.01.2016 11:28
Świetna propozycja, bardzo lubię boczniaki
IlonaAlbertos 26.01.2016 11:18
Bardzo lubię takie połączenia. Gulasz wygląd wybornie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak