Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z boczniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cebula 1 szt
łopatka wieprzowa 500 g
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia
boczniaki 300 g
śmietana 30% 100 ml
Czosnek suszony Prymat
estragon
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z boczniakami

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażam pokrojona w kostkę marchewkę i cebule.
Krok 1 - Gulasz z boczniakami foto
2
Boczniaki, myjemy, osuszamy i kroję w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z boczniakami foto
3
Mięso pokrojone w kostkę doprawiam nacieram przyprawami.
Krok 3 - Gulasz z boczniakami foto
4
Warzywa, grzyby i mięso przekładamy do jednego naczynia, podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu, do momentu aż mięso będzie miękkie, na koniec dolewamy śmietanę i ewentualnie solimy.
Krok 4 - Gulasz z boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 30.01.2017 16:32
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak