Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z biodrówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 75 dkg
marchew 3 szt
pieczarki 25 dkg
kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
cebula 1 szt
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1-2 szt
olej
ocet jabłkowy
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z biodrówki

Z mięsa wykroić kość i pokroić w dużą kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki.
Mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć, zalać gorącą wodą, wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić do miękkości mięsa. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kukurydzę. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do mięsa. gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.10.2015 16:14
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak