Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z biodrówki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 1,3 kg
cebula 1
marchew 1
groszek konserwowy 1/2 puszka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
rosół 600 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z biodrówki

Z biodrówki odciąć mięso ( kość można wykorzystać na ugotowanie wywaru na zupę ) i pokroić w grubszą kostkę. Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju i na gorący tłuszcz wrzucić kawałki mięsa, dodać przyprawę do gulaszu i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i marchew i smażyć kilka minut a potem podlać bulionem, dodać resztę przypraw i dusić wszystko do miękkości. Dodać odsączony z zalewy groszek i zagęścić sos odrobiną mąki wymieszanej z wodą. Opcjonalnie można dodać śmietanki ale nie jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 03.03.2014 17:22
pięknie podany, pewnie świetnie smakuje ;)
jasiek 03.03.2014 16:45
pyszne danie
Beata999 03.03.2014 16:13
Lubię potrawy z biodrówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak