Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z szybkowara

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 80 dkg
cebula czerwona 3 sztuki
smalec 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10 ziarenek
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z szybkowara

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć wyciąć błony, pokroić w małą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Na rozgrzanej oliwie połączonej ze smalcem, podsmażyć cebulę.( robię wszystko w szybkowarze) do zeszklenia .
Krok 1 - Gulasz wołowy z szybkowara    foto
2
Włożyć mięso, dodać przyprawy, wlać półtorej szklanki wody, zamknąć szybkowar.
Gotować na dużym płomieniu około 8 minut w tym czasie potrawa powinna się zagotować.
Zmniejszyć płomień pod garnkiem, gotować jeszcze 35 minut.( można przedłużyć czas gotowania o kolejne 5 -10 minut:).
Krok 2 - Gulasz wołowy z szybkowara    foto
3
Wyjąć mięso jeśli płynu jest za dużo na potrzebny nam sos należy zredukować, ja miałam idealną ilość sosu.
Zagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody, zagotować.
Dodać mięso, podgrzać.
Podawać z kaszą gryczaną , ugotowaną w szybkowarze.
Kasza gryczana 1,50 szklanki
woda zimna 3 szklanki
olej 3 łyżki
sól 3 szczypty
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - Gulasz wołowy z szybkowara    foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.11.2014 14:43
smaczny obiad
mysza75 18.11.2014 11:34
jaki dobry gulasz
berys18 18.11.2014 09:34
wspaniały obiad
marcia7 17.11.2014 23:42
świetnie mięsko
fotoviderek 17.11.2014 19:46
Nie ma jak wołowy gulasz :)
Katarzyna59 17.11.2014 18:14
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak