Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z pieczarkami, ogórkiem i lubczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec wołowy 300 g
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
woda 500 ml
pieczarki 4 sztuki średniej wielkości
ogórki konserwowe 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
skrobia ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z pieczarkami, ogórkiem i lubczykiem

Udziec myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 5 minut.

Po tym czasie przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i razem smażymy na rumiano.

Następnie wlewamy 450 ml wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby w międzyczasie podlewamy odrobiną wody).

Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę ogórki, jeszcze chwilę dusimy.

Skrobię rozprowadzamy w 50 ml wody i dodajemy do garnka z mięsem, mieszamy do czasu, aż lekko zgęstnieje.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.12.2016 20:01
Super kolorek
Ewelina1991 30.11.2016 09:23
apetyczny gulasz
Anna169Hosz 30.11.2016 08:26
Coś dla mnie:) Na pewno pyszny!
w mojej kuchni 30.11.2016 07:23
apetyczne i syte danie
Stenka 29.11.2016 22:47
smaczne danie
Łukasz15 29.11.2016 21:12
Smaczny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak