Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pomysł na błyskawiczny gulasz wołowy, który wykorzystuje ugotowane wcześniej wraz z rosołem mięso wołowe. Smaczny, sycący i prosty obiad dla całej rodziny. 

Składniki:

pręga wołowa ugotowana 1/2 kilograma
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
boczek wędzony pokrojony w kostkę 100 gramów
cebula pokrojona w piórka 1 sztuka
czosnek (pokrojony w plastry) 2 ząbki
pieczarki (pokrojone w plastry) 4 sztuki
szczypiorek posiekany 1 pęczek
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
sos pieczeniowy ciemny Kucharek 1 opakowanie
rosół 1 szklanka
olej rzepakowy 2 łyżki
sól morska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z pieczarkami

1. W rondlu na oleju smażymy boczek

2. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, pieczarki i podsmażamy krótko.

3. Po chwili zalewamy rozpuszczonym w zimnym rosole ciemnym sosem pieczeniowym.

4. Mięso kroimy na kawałki, smarujemy musztardą i oprószamy przyprawą do gulaszu.

5. Tak przygotowane mięso wkładamy do sosu i dusimy kilka minut . 

6. Przed podaniem posypujemy szczypiorem. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak