Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z papryką i cebulą

4.0
(30)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 60 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula biała 2 szt
cebula czerwona 2 szt
smalec kilka łyżek
olej do smażenia kilka łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie do smaku
bulion wołowy 2-3 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z papryką i cebulą

Mięso osuszamy i kroimy na kawałki średniej wielkości, a następnie smażymy szybko na bardzo rozgrzanym smalcu tak by się zarumieniło z obu stron.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone cebule i paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,, następnie zalewamy połową bulionu- dodajemy mięso, przyprawiamy i przykrywamy pokrywką- dusimy na małym ogniu około 1 i 1/2- 2 godz aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.
Podczas duszenia od czasu do czasu mieszamy wszystko i podlewamy bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 23.04.2015 08:25
pyszny obiadek
Klausia 15.04.2015 12:08
dobry taki gulasz :)
halina17 14.04.2015 19:55
Dobry gulasz.
bogusia 82 14.04.2015 19:06
Wygląda bardzo apetycznie:)
Justi2401 14.04.2015 19:00
Bardzo smaczny gulasz :)
Seba 14.04.2015 18:02
Bardzo smaczny
Gracer 14.04.2015 17:51
smaczny przepis na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak