Gulasz wołowy z papryką i cebulą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    60 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • smalec

    kilka łyżek
  • olej do smażenia

    kilka łyżek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    do smaku
  • bulion wołowy

    2-3 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek

    2-3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso osuszamy i kroimy na kawałki średniej wielkości, a następnie smażymy szybko na bardzo rozgrzanym smalcu tak by się zarumieniło z obu stron.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone cebule i paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,, następnie zalewamy połową bulionu- dodajemy mięso, przyprawiamy i przykrywamy pokrywką- dusimy na małym ogniu około 1 i 1/2- 2 godz aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.
Podczas duszenia od czasu do czasu mieszamy wszystko i podlewamy bulionem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 23.04.2015 08:25
pyszny obiadek
Klausia 15.04.2015 12:08
dobry taki gulasz :)
halina17 14.04.2015 19:55
Dobry gulasz.
bogusia 82 14.04.2015 19:06
Wygląda bardzo apetycznie:)
Justi2401 14.04.2015 19:00
Bardzo smaczny gulasz :)
Seba 14.04.2015 18:02
Bardzo smaczny
Gracer 14.04.2015 17:51
smaczny przepis na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat