Gulasz wołowy z papryką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • musztarda dijon

    1 łyżka
  • pieprz do smaku

    3 szczypty
  • Majeranek suszony Prymat

    3 szczypty
  • cząber

    2 szczypty
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • wołowina

    40 dkg
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    4 (do smaku)
  • Papryka słodka mielona Prymat

    6 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso obtoczyć w musztardzie. Na rozgrzanej patelni z 1,5 łyżki oleju smażyć z każdej strony mięso. Mięso równomiernie obsypać jedną łyżką mąki, całość mieszać aby mąka połączyła się z mięsem i chwilę smażyć. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę umyć, obrać i pokroić w piórka. Czosnek umyć, obrać i rozgnieść. Na rozgrzanym rondelku z olejem smażyć cebulę, po chwili dodać paprykę chwilę smażyć. Następnie do rondelka dodać obsmażoną wołowinę, całość zalać wodą, tak aby przykryła mięso. Do rondelka dodać przyprawy: majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, paprykę wędzoną, cząber. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gulasz dusić, aż do uzyskania miękkiego mięsa. Potrawę doprawić solą i pieprzem pod koniec gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.04.2017 20:33
Też mi się podoba :)
anulka69 07.04.2017 07:29
smaczne danie
IwonaKa 25.09.2014 15:34
własnie taki jutro zrobię na obiad
Kejti 16.07.2014 00:22
Fajny obiadek :-)
adelajda 23.02.2014 17:52
uwielbiam wołowinę :)
w mojej kuchni 08.11.2013 21:15
taki gulasz to przysmak w chłodne dni
jasiek 08.11.2013 19:24
doskonały przepis na gulasz
jussta 08.11.2013 18:21
mniam mniam pychota !!!
nutellla 08.11.2013 17:38
uwielbiam gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat