Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z paparyką podany z kaszą jęczmienną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
papryka czerwona 5
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 4 łyżki
bulion 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z paparyką podany z kaszą jęczmienną

Wołowinę kroję w kostkę. Na patelnie rozpuszczam smalec. Wrzucam wołowinę i smażę przez kilka minut. Potem wlewam bulion zrobiony z kostki. Mieszam. Dodaję ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz czarny. Wrzucam także pokrojone w kostki papryki czerwone. Duszę około 50 minut, aż papryka całkowicie się rozpadnie. Na koniec zagęszczam mąką. Kaszę jęczmienną gotuję zgodnie z opisem przygotowania na opakowaniu. Gulasz podaję z kaszą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.11.2012 15:48
bardzo smaczny taki gulasz z wołowiny
eliza135 26.09.2012 08:32
napewno smaczne
Adamorek 13.09.2012 20:14
świetne mięcho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak