GULASZ WOŁOWY Z CEBULĄ

GULASZ WOŁOWY Z CEBULĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • wołowina

    90 dag
  • cebula

    6 mniejszych
  • pieczarki

    4 średnie
  • ząbek czosnku

    2
  • ogórek kiszony

    2 małe
  • sos sojowy

    2 łyżki OPCJONALNIE
  • woda

    375 ml

Przyprawy i dodatki

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól i pieprz

  • tymianek

  • majeranek

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • ziele angielskie

    4
  • mleko

    3/4 szklanki
  • mąka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania GULASZ WOŁOWY Z CEBULĄ

Wołowinę kroję w grubszą kostkę, obsmażam na oliwie, solę i pieprzę, mieszam. Przekładam do garnka.
Cebulę siekam, szklę na tłuszczu pozostałym po wołowinie, dokładam do niej.
Do garnka wkładam również posiekany czosnek i pokrojone w kawałki pieczarki i ogórka pokrojonego w kostkę.
Dodaję przyprawy: paprykę, tymianek, majeranek, liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalewam wodą, dodaję sos sojowy.
Gotuję na małym ogniu do miękkości (około 90 minut).
Doprawiam do smaku.
Mleko miksuję z mąką do uzyskania gładkiej konsystencji, dodaję odrobinę sosu, dokładnie mieszam, wlewam do mięsa.
Gotuję jeszcze przez chwilę (często mieszając) do momentu zgęstnienia sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ilka01 26.06.2017 12:34
pyszności ......:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat