Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WOŁOWY Z CEBULĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

wołowina 90 dag
cebula 6 mniejszych
pieczarki 4 średnie
ząbek czosnku 2
ogórek kiszony 2 małe
sos sojowy 2 łyżki OPCJONALNIE
woda 375 ml

Przyprawy i dodatki

Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
tymianek
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4
mleko 3/4 szklanki
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WOŁOWY Z CEBULĄ

Wołowinę kroję w grubszą kostkę, obsmażam na oliwie, solę i pieprzę, mieszam. Przekładam do garnka.
Cebulę siekam, szklę na tłuszczu pozostałym po wołowinie, dokładam do niej.
Do garnka wkładam również posiekany czosnek i pokrojone w kawałki pieczarki i ogórka pokrojonego w kostkę.
Dodaję przyprawy: paprykę, tymianek, majeranek, liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalewam wodą, dodaję sos sojowy.
Gotuję na małym ogniu do miękkości (około 90 minut).
Doprawiam do smaku.
Mleko miksuję z mąką do uzyskania gładkiej konsystencji, dodaję odrobinę sosu, dokładnie mieszam, wlewam do mięsa.
Gotuję jeszcze przez chwilę (często mieszając) do momentu zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 26.06.2017 12:34
pyszności ......:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak