Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z boczniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
cebula 1 szt
boczniaki 250 g
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżki
ogórki konserwowe 3 szt
świeży majeranek 1 garść
bulion wołowy 700 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z boczniakami

Marchew i seler obieramy, kroimy, razem z posiekaną cebulą oraz porem podsmażamy na oleju.

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw, smażymy, cały czas mieszając.

Ogórki kroimy na mniejsze kawałki, grzyby oczyszczamy , kroimy w paski. Boczniaki i ogórki dodajemy do mięsa, oprószamy mąką, wrzucamy posiekany majeranek, chwilę podsmażamy, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu (często mieszając), do miękkości mięsa.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 25.09.2016 09:51
apetyczne danie :)
Ola1984 25.09.2016 07:17
Pyszne, jesienne danie ;)
RenataZ-et 24.09.2016 23:53
smaczne danie
bertpvd 24.09.2016 21:00
super przepis
norweska20 24.09.2016 19:58
apetycznie się prezentuje
wyattearp 24.09.2016 19:51
Pyszności
Konczi 24.09.2016 19:49
Pysznie wygląda !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak