Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 400 g
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
papryka czerwona 1 szt
mąka pszenna 5 lyzek
majeranek 1 lyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z papryką

Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące pszennej. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy mięso. Smażymy na rumiany kolor z każdej strony. Dodajemy posiekaną cebulkę i podsmażamy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przyprawy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gulasz należy w miarę potrzeb podlewać wodą. Mięso dusimy do miękkości, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusimy przez kilka minut, aż papryka zrobi się miękka. Gulasz przyprawiamy do smaku i dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.03.2017 12:45
Smaczny gulasz .Wygląda bardzo apetycznie;)
jagoda5913 27.03.2017 00:09
smaczne danie
Pani Domu 20.02.2017 13:02
bardzo apetyczny
Ania321 19.02.2017 00:16
wygląda pysznie :)
mirosława4 18.02.2017 21:10
wołowy najlepszy
Janina 18.02.2017 20:57
Smaczne danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak