Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • mąka pszenna

    5 lyzek
  • majeranek

    1 lyzeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarna
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące pszennej. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy mięso. Smażymy na rumiany kolor z każdej strony. Dodajemy posiekaną cebulkę i podsmażamy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przyprawy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gulasz należy w miarę potrzeb podlewać wodą. Mięso dusimy do miękkości, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusimy przez kilka minut, aż papryka zrobi się miękka. Gulasz przyprawiamy do smaku i dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 12:45
Smaczny gulasz .Wygląda bardzo apetycznie;)
jagoda5913 27.03.2017 00:09
smaczne danie
Pani Domu 20.02.2017 13:02
bardzo apetyczny
Ania321 19.02.2017 00:16
wygląda pysznie :)
mirosława4 18.02.2017 21:10
wołowy najlepszy
Janina 18.02.2017 20:57
Smaczne danie;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat