Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z zieloną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 400 g
boczek wędzony 150 g
cebula 1 mała
papryka zielona 1/2 szt
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z zieloną papryką

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć pokrojony w plasterki boczek.
Krok 1 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto
2
Dodać wołowinę pokrojoną w paski i mocno podsmażyć
Krok 2 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto
3
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto
4
Wlać szklankę wody, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
Krok 4 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto
5
Dodać pokrojoną w paski paprykę. Dusić jeszcze 15 minut.
Krok 5 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto
6
Śmietanę rozprowadzić z gorącym sosem i wlać do mięsa. Jeszcze raz doprawic do smaku wg uznania.
Krok 6 - Gulasz wołowy z zieloną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.10.2016 08:09
dawno takiego wołowego nie robiłam
Klausia 18.10.2016 23:47
Smaczne danie
Bernadeta1 05.10.2016 19:36
taki lubię najbardziej, pyszny
w mojej kuchni 05.10.2016 07:57
same pyszności gulaszowe
Renataj 04.10.2016 23:49
Smakowity gulasz:)
Franciszek 04.10.2016 23:19
pyszny gulasz
MonikaW 04.10.2016 21:57
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak