Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy posypany natką pietruszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
cebula biała 2 szt
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie 5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
wino czerwone 1/2 (półwytrawne)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy posypany natką pietruszki

Na oliwie podsmażamy posiekaną w pół talarki cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po kilku minutach dodajemy umytą, pokrojoną w kostkę wołowinę. Mieszając smażymy około 5-10 minut. Podlewamy wodą nieco ponad mięso , dodajemy liście i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Wlewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli trzeba dolewamy wody. Gotujemy bez przykrycia aż sos się troszkę zredukuje i zagęści. Jeżeli jest zbyt rzadki można zaprawić go mąka. Podajemy z dowolnymi dodatkami.Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 12.01.2014 13:24
super przepis
kasienka23 12.01.2014 13:07
smaczne danie!
Czarnula87 12.01.2014 12:42
fantastycznie podane, uwielbiam natkę w gulaszach
Megg 12.01.2014 12:07
wyśmienity gulasz
patryska76 12.01.2014 11:40
Zdecydowanie moje smaki ;-) I do tego moja ulubiona kasza ;-) Palce lizać!
Konczi 12.01.2014 11:17
Uwielbiam takie gulasze - super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak