Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczny gulasz wołowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dkg
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona
ogórki kiszone 3
oliwa 6 łyżek
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczny gulasz wołowy

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną wołowinę kroimy na małe kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięsko wrzucamy do garnka i zalewamy litrem wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Klasyczny gulasz wołowy foto
2
Obrane pieczarki kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami oleju.
Krok 2 - Klasyczny gulasz wołowy foto
3
Pieczarki wrzucamy do wołowiny. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę a później ogórki. Jak mięsko będzie miękkie dodajemy koncentrat i zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Gotujemy jeszcze ok 2 minut, aby mąka straciła surowy smak.
Krok 3 - Klasyczny gulasz wołowy foto
4
Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Klasyczny gulasz wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.11.2013 14:16
kusi smakiem i wyglądem
Dorian 04.11.2013 09:37
do tego kasza gryczana i ogorek i mamy genialnie pyszny obiadek
kuklik 21.10.2013 20:39
pycha szkoda tylko że wołowina taka droga
IZABELA29 21.10.2013 06:58
konsystencja na talerzu mnie zmyliła.. :)
Wacław 19.10.2013 10:46
pyszne jedzonko,coś dla mnie ;-)
gosia56 19.10.2013 09:29
smaczny gulasz
IZABELA29 18.10.2013 15:03
lubię takie zupy
Megg 18.10.2013 10:15
smaczny taki gulasz, pycha
Adamorek 18.10.2013 10:14
doskonale doprawiony
Janina 18.10.2013 09:57
Bardzo lubię i często robię taki gulasz;)
Luka Li 18.10.2013 09:11
Gorący gulasz idealny w jesienny, ponury dzień :)
Konczi 18.10.2013 07:21
smakowałby mi taki gulasz, już mam na niego ochotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak