Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z kaszą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
cebula 2 sztuki
mąka 0,5 szklanki
pieprz czarny
sól
ogórki kiszone 3 sztuki
kasza jęczmienna 2 woreczki
woda 0,25 litra
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z kaszą

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na kawałki, solimy i obtaczamy w mące.
Krok 1 - Gulasz wołowy z kaszą foto
2
Na mocno rozgrzanym tłuszczu rumienimy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka.
Krok 2 - Gulasz wołowy z kaszą foto
3
Cebulę kroimy w krążki i rumienimy na pozostałym tłuszczu.
Krok 3 - Gulasz wołowy z kaszą foto
4
Przekładamy do garnka, dolewamy wody i dusimy ok. godzinę. po tym czasie dodajemy liść laurowy, pieprz i dusimy kolejne 20 minut. Można od czasu do czasu podlać trochę wodą.
Krok 4 - Gulasz wołowy z kaszą foto
5
Kasza doskonale smakuje z ogórkiem kiszonym i kaszą jęczmienną.
Krok 5 - Gulasz wołowy z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.07.2013 12:29
najlepszy gulasz
Angelika10 13.02.2013 00:13
fajny
eliza135 03.11.2012 20:56
smaczne
hahanka 19.10.2012 11:00
dzięki za radę, następnym razem spróbuję tak, ale mi się wydaje, że sposobem na kruchą wołowinę jest czas duszenia, mi się udało i wołowina się rozpadała w ustach:)
hahanka 19.10.2012 10:53
dzięki za radę, następnym razem spróbuję tak, ale mi się wydaje, że sposobem na kruchą wołowinę jest czas duszenia, mi się udało i wołowina się rozpadała w ustach:)
pacpaw 18.10.2012 19:48
wołowinę sól pod koniec przyrządzania. Jeśli posolisz mięso surowe są duże szanse, że wołowina stanie się "gumowata". A tak to tam na talerzu mój najsmaczniejszy zestaw: kasza jęczmienna, gulasz i ogórek kiszony. PYSZNOŚCI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak