gulasz wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • sól

  • papryka

  • mąka

    3 dag
  • cebula

    15 dag
  • tłuszcz

    4 dag
  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Kolender

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, podzielić na kawałki, posolić i obsmażyć każdy kawałek. Rozgrzać tłuszcz, mięso obsmażyć na silnym ogniu na ciemny kolor, przełożyć do rondelka. Pokroić cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu ze smażenia. Do mięsa dodać cebulę wraz z tłuszczem, trochę wody i przyprawić, dusić powoli pod przykryciem do miękkości podlewając wodą, przy końcu sos podprawić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 31.03.2012 23:27
pycha
LuKaSz4761 19.09.2011 05:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat