Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-drobiowy z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
pierś z kurczaka 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka 4 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
bulion
sól
pieprz
olej
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-drobiowy z papryką

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wołowinę wrzucić na rozgrzany olej (2 łyżki). Zrumienić, po czym zalać bulionem i dusić. W tym czasie pokroić cebulę i na drugiej patelni ją zeszklić. Dodać pierś z kurczaka, chwilę smażyć razem, zdjąć z patelni na talerz. Papryki oczyścić, pokroić w kawałki (kostka lub paseczki), przesmażyć na patelni po kurczaku. Pod koniec duszenia wołowiny dodać wszystkie składniki do jednego garnka, dusić do miękkości wołowiny, dodać paprykę w proszku (po około pół łyżeczki każdej), doprawić przecierem, solą oraz pieprzem do smaku. Podawać z chlebem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.10.2013 15:19
Z chęcią wykorzystam Twój przepis, bo gulasz wygląda bardzo apetycznie
artur7 11.09.2013 14:44
papryke uwielbiam
adelajda 19.07.2013 06:19
pożywny :)
Łukasz15 11.04.2013 08:26
Wygląda przepysznie
Ada-Gaba 21.03.2013 09:03
pyszny obiadek
Dorota37 12.03.2013 17:49
Gulasz palce lizać :-)
Magda24 10.03.2013 17:55
pyszny, pożywny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak