Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-bakłażanowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
bakłażan 1
oliwa
woda
wino czerwone wytrawne 250 ml
ząbki czosnku 2
Cynamon mielony Prymat pół łyźeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mięta posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-bakłażanowy

Pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory w puszce, wino i ok 250 ml ciepłej wody. Dusić około 140 minut.
W międzyczasie bakłażana posypać solą, pozostawić aż odda wodę, opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Dodać go do mięsa, doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku, cynamonem i kminem rzymskim. W razie potrzeby dolać ciepłą wodę. Dusić jeszcze 45 minut. Gotowy gulasz posypać świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 13.03.2015 09:28
Fajna propozycja
usmiech 13.03.2015 09:24
ciekawy pomysl
Motorek 13.03.2015 08:07
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak