Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Wieprzowy z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 2kg
margaryna
przyprawy
śmietana
mąka
sos pieczeniowy 3lub4 (jasny)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Wieprzowy z ziemniakami

płukamy dokładnie mięsko
następnie Kroimy mięso w płaty
przyprawiamy je
wstawiamy rondel... na gaz w ktorym rozpuszczamy cala margaryne...
kladziemy na nią nasze przyprawione mięsko i dusimy ok 30 minut...
sprawdzamy czy mięso mięknie...
dusimy dalej gdy jest zbyt twarde....
pilnujemy by sie pnie przypalilo...
nastepnie w osobnym garnuszky 0.5 mieszamy wszystkie sosy z mąką i smietaną .. w jedną konsystencje....
po czym zalewamy nasze uduszone mięsko....
zostawiamy ok 40 min na wolnym ogniu....
gdy mięso zmięknie ... można wylączyć można też dodac do tego duszoną marchew

taki gulaszek najlepiej podaje sie z ziemniaczkami ... zalewmy sosikiem gotowym... z kawalkami soczystego mięska

moje ulubione danie specjal mojego narzeczonego :)

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak