Gulasz wieprzowy z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • olej do smażenia

    odrobina
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na drobne kawałki przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano i ziołami prowansalskimi pokroić odrobiną oleju i schować do lodówki na minimum 30 minut.
Następnie obtoczyć mięso w mące i podsmażyć na patelni. Po kilku minutach podlać wodą i dusić na małym ogniu ok 45 minut. Po tym czasie dodać mrożone warzywa i podsmażoną na patelni, poszatkowaną cebulę. Dusić dalsze 30 minut. Doprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i tarty ser.
Całość dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.11.2012 21:56
bardzo lubie taki gulasz
Margo1 01.11.2012 21:56
bardzo lubie taki gulasz
Krystyna32 17.02.2011 09:34
ale dobre !
Nina7 17.02.2011 08:07
Często przyrządzam podobny gulasz na wieprzowinie i zawsze smakuje super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat