Gulasz wieprzowy z warzywami

Gulasz wieprzowy z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    800 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    kilka sztuk
  • musztarda

    1 lyzka
  • śmietana 12%

    2 lyzki
  • sos sojowy

    3 lyzki
  • czubrica czerwona

    1 lyzeczka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 lyzka
  • olej rzepakowy

    do smazenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na kilku łyżkach oleju. Na drugiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy umyte pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną w kostkę. Wrzucamy do mięsa. Dodajemy musztardę, sos sojowy, czubrycę, polewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką, doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z ziemniakami lub kluskami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

30.11.2014 18:09
Nie ma to jak dobrze przyrządzone mięsko :)

adelajda

30.11.2014 14:46
Pyszny obiadek :))

Bernadeta1

30.11.2014 14:20
bardzo lubię taki gulasz

pestka

30.11.2014 12:53
smaczny obiad

w mojej kuchni

30.11.2014 11:18
smaczne jedzonko na talerzu..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat