Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z papryką czerwoną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
oliwa 1-2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cząbek
kminek
rozmaryn
majeranek
oregano
tymianek
kolendra
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie kilka ziaren
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z papryką czerwoną

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Zrumienić na oliwie i dodać pokrojoną cebulę, smażyć kilka minut.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z papryką czerwoną foto
2
Paprykę pokroić w paseczki, dodać do mięsa i podlać 3 szklankami wody. Dodać przyprawy i dusić mięso do miękkości, podlewając woda.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z papryką czerwoną foto
3
Pod koniec gulasz zagęścić mąką i śmietaną.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z papryką czerwoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 14.03.2013 11:37
super smaczne
Jodaj 07.02.2013 11:39
gulasz mniam :)
Mira85 28.01.2013 15:05
pycha
Iwka 28.01.2013 14:32
smaczny
kokoszka
kokoszka 28.01.2013 13:09
dobre
Monika58 28.01.2013 13:04
dobry gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak