Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z papryką

5.0
(99)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kilogram
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka pszenna
olej do smażenia

Porada

Gulasz możemy podać z plackami ziemniaczanymi i ulubioną surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z papryką

Mięso kroimy w kostkę wielkości 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy mięso i smażymy na rumiany kolor,przekładamy do garnka,zalewamy wodą w takiej ilości aby pokryła mięso i gotujemy do miękkości mięsa na małym ogniu.Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski,przesmażamy na patelni i dodajemy pod koniec gotowania i gotujemy jeszcze prze 15 minut.Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.Doprawiamy do smaku solą,pierzem,słodka i ostrą papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MaciejS 7 dni temu
Nareszcie jakiś prosty, ale skuteczny przepis. Dziekuję.
Bernadeta1 17.06.2015 18:56
super jedzonko
Anna169Hosz 17.06.2015 12:02
Wygląda smakowicie!
Wacław 17.06.2015 11:04
ja równiez dodaje czerwoną paprykę do gulaszu :-)
berys18 17.06.2015 08:00
wygląda bardzo smacznie
gosia1988 17.06.2015 07:29
pyszne danie na obiad
Krystyna32 17.06.2015 07:10
bardzo apetyczny
zabcia117 17.06.2015 06:53
Bardzo smaczny :)
Iwusia 16.06.2015 23:47
uwielbiam takie gulasze
patryska76 16.06.2015 23:14
bardzo dobre danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak