Gulasz wieprzowy z papryką

Gulasz wieprzowy z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kilogram
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • słodka papryka Prymat

  • papryka ostra Prymat

  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę wielkości 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy mięso i smażymy na rumiany kolor,przekładamy do garnka,zalewamy wodą w takiej ilości aby pokryła mięso i gotujemy do miękkości mięsa na małym ogniu.Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski,przesmażamy na patelni i dodajemy pod koniec gotowania i gotujemy jeszcze prze 15 minut.Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.Doprawiamy do smaku solą,pierzem,słodka i ostrą papryką.
bogusia 82
Gulasz możemy podać z plackami ziemniaczanymi i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

17.06.2015 18:56
super jedzonko

Anna169Hosz

17.06.2015 12:02
Wygląda smakowicie!

Wacław

17.06.2015 11:04
ja równiez dodaje czerwoną paprykę do gulaszu :-)

berys18

17.06.2015 08:00
wygląda bardzo smacznie

gosia1988

17.06.2015 07:29
pyszne danie na obiad

Krystyna32

17.06.2015 07:10
bardzo apetyczny

zabcia117

17.06.2015 06:53
Bardzo smaczny :)

Iwusia

16.06.2015 23:47
uwielbiam takie gulasze

patryska76

16.06.2015 23:14
bardzo dobre danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat