gulasz wieprzowy z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0,7 kg
  • kalafior

    1/2 szt, małego
  • marchew

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę pokroić w średniej wielkości kostkę ,posolić ,posypać papryką dodać liść laurowy i ziele,podsmażyć mięso,przełożyć do garnka,marchew pokroić w plastry , por posiekać drobno i dodać do mięsa ,dusić do miękkości, różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie, dodać do mięsa ,zagęścić mąką ,doprawić .
SMACZNEGO !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 14.02.2016 20:30
smaczna odmiana gulaszu
Małgorzata92 14.02.2016 19:20
Bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat