Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z kalafiorem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,7 kg
kalafior 1/2 szt, małego
marchew 1 szt
por (biała część) 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z kalafiorem

Wieprzowinę pokroić w średniej wielkości kostkę ,posolić ,posypać papryką dodać liść laurowy i ziele,podsmażyć mięso,przełożyć do garnka,marchew pokroić w plastry , por posiekać drobno i dodać do mięsa ,dusić do miękkości, różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie, dodać do mięsa ,zagęścić mąką ,doprawić .
SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.02.2016 20:30
smaczna odmiana gulaszu
Małgorzata92 14.02.2016 19:20
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak