Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi

Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    60 dkg
  • grzyby suszone

    2 dkg
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • kostka rosołowa

    grzybowa 1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    3 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
Zalać wodą.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
Dodać kostkę grzybową, liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
Podawać z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

04.07.2017 07:55
smaczne jedzonko

Krzysztof15

04.07.2017 06:01
bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat