Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 400 g
boczniaki 150 g
przyprawy 1 łyżka (do mięs)
cebula 1 duża
ząbki czosnku 4 szt
smalec 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka (płaska)
kasza gryczana
szczypiorek
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z boczniakami

Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą kostkę.

Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem.

Następnie dodajemy 1 łyżkę przyprawy, mieszamy i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości.

Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy do gulaszu, energicznie mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką.

Podajemy z kaszą gryczaną i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.08.2016 20:39
Fajny pomysł
Wiktoria29 24.08.2016 14:46
mmm.... pychotka
kd045 24.08.2016 14:04
super pomysł ;]
olkaaa 24.08.2016 11:16
bardzo fajny
trufelek 24.08.2016 10:27
Fajny pomysł :)
Ania321 24.08.2016 10:02
przepyszny obiadek :)
gusia1000 24.08.2016 00:03
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak