Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
karkówka wieprzowa 1/2 kg
zupa w proszku ogonowa 2 op.
gorąca woda 1,5 - 2 litry
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula biała mała
smalec 2-3 łyżki

Porada

Gulasz podawać z makaronem, dowolną kaszą lub ziemniakami z wody.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w dość dużą kostkę i obsmażyć na 2-3 łyżkach smalcu z dodatkiem posikanej cebuli.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
2
Do obsmażonego mięsa dodać sypką zupę ogonową.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
3
Dokładnie wymieszać i chwilę razem podsmażyć.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
4
Zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
5
Dołożyć marchewkę pokrojoną w plastry.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
6
Posiekać w kostkę jasną część pora i dodać do sosu razem z zielem angielskim i listkami laurowymi.
Krok 6 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto
7
Dusić do miękkości mięsa ok. 80 minut.
Krok 7 - Gulasz wieprzowy w zupie ogonowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 22.07.2016 18:33
ciekawa potrawa
Małgorzata92 22.07.2016 11:07
Pewnie smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak