Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy w sosie własnym

5.0
(62)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zobacz dokładny przepis jak zrobić gulasz wieprzowy w sosie własnym. To gęste i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która sprawdzi się w każdej kuchni. 

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kilogram
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 7 - 8 ziaren
smalec 3 łyżki
sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w sosie własnym

Z tego przepisu na gulasz wieprzowy w sosie własnym dowiesz się:

  • jak podsmażyć mięso i cebulę?
  • jak najlepiej doprawić gulasz wieprzowy?
  • ile należy dusić gulasz wieprzowy?
  • z czym podawać gulasz wieprzowy?

 

Aby poprawić smak gulaszu wieprzowego możesz skorzystać także z gotowej mieszanki przypraw do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat zawierającej m.in. paprykę słodką i ostrą, chili, majeranek, tymianek, cząber, gorczycę czy kolendrę.

Jak zrobić gulasz wieprzowy?

1
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce smalcu.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy w sosie własnym foto
2
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym smalcu.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy w sosie własnym foto
3

Wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, podsmażoną cebulę, odrobinę soli i pieprzu. Przykryć i dusić około 1/2 godziny.

Następnie zdjąć pokrywkę, dodać mieloną paprykę i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą

Krok 3 - Gulasz wieprzowy w sosie własnym foto
4
Podawać z pieczywem, ziemniakami lub plackami ziemniaczanymi.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy w sosie własnym foto

Gulasz wieprzowy w sosie własnym to pełne smaku i aromatu danie, które zyskuje im dłużej jest gotowane. Jeśli tylko masz czas, gotuj gulasz na wolnym ogniu przez około 1,5 - 2 godzin, aż mięso będzie soczyste i miękkie. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.06.2013 22:51
Grzeszy wyglądem :)
olkaaa 19.06.2013 07:40
muszę zrobić
romanrafal
romanrafal 09.06.2013 08:17
świetne danie
Alex_M 08.06.2013 10:14
pyszny obiad!
gosia56 07.06.2013 09:59
napewno pyszny
Iwusia 06.06.2013 23:29
wspaniale wygląda
aginaa 06.06.2013 20:53
pyszne danie, polecam
aisoglam 05.06.2013 22:06
Rewelacja :)
Katarzyna/kate1980 05.06.2013 20:14
superowy przepis
wyattearp 05.06.2013 18:06
pyszny!!!!!!!!!!!
Beatris 05.06.2013 12:59
Pyszny gulasz. Taki obiad z chęcią zjem.
miki47 05.06.2013 12:12
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak