Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Z tego przepisu na gulasz wieprzowy w sosie własnym dowiesz się:
- jak podsmażyć mięso i cebulę?
- jak najlepiej doprawić gulasz wieprzowy?
- ile należy dusić gulasz wieprzowy?
- z czym podawać gulasz wieprzowy?
Aby poprawić smak gulaszu wieprzowego możesz skorzystać także z gotowej mieszanki przypraw do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat zawierającej m.in. paprykę słodką i ostrą, chili, majeranek, tymianek, cząber, gorczycę czy kolendrę.
Jak zrobić gulasz wieprzowy?
Wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, podsmażoną cebulę, odrobinę soli i pieprzu. Przykryć i dusić około 1/2 godziny.
Następnie zdjąć pokrywkę, dodać mieloną paprykę i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą