Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • mąka

    do oprószenia
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

  • sól, pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę.Oprószyć mąką.Wrzucić na patelnię , podsmażyć.Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.Posolić i smazyć, aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.Przełożyć do garnka.Dolać wody by przykryła mięso.Dodać starkowaną na jarzynówce marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i pozostałe przyprawy. Przyprawy dodawać według swojego smaku, ja lubię ostrzejsze więc jest ich sporo. Gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem aż gulasz zgęstnieje a mięso będzie mięciutkie(u mnie ok 40 min).Podawać np z kaszą i kiszonym ogórkiem:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 29.06.2012 13:18
dobry
Teresa19 23.07.2011 19:40
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat