Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 400 Gram
mąka Ok 3 Łyżki
bulion 1,5 Szklanki
cebula 1 Sztuka
czosnek 3 Ząbki
papryka czerwona 1 Sztuka
majeranek 1 Łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 Sztuki
ziele angielskie 3 Sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 Łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso kroimy na małe kawałki. Nastepnie obtaczamy je w mące i wrzucamy na rozgrzana patelnie z tluszczem. Gdy mieso lekko sie zarumieni, dodajfmy posiekana cebule i czosnek wraz z przyprawami. Calosc zalewamy bulionem lub woda. Gotujemy na malym ogniu. Gdy mieso zmieknie dodajemy papryke. Gotujemy do czasu az mieso bedzie miekkie (w zaleznosci od wielkosci kawalkow). Gulasz najlepiej smakuje z plackami, kasza i ogorkiem kiszonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak