Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
cebula
Czosnek suszony Prymat
mąka 1 łyżka
pieprz
woda 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju. Zarumienione mięsko przekładamy do garnka.

Podlewamy wodą dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. W tym czasie obraną cebulkę szklimy na patelni.

Dodajemy do duszonego mięska. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos.

Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 22.04.2017 13:13
fajny przepis :)
Bernadeta1 11.01.2017 18:21
smaczne mięsko do obiadu
Janina 11.01.2017 16:47
Mój ulubiony gulasz;))
MonikaW 11.01.2017 15:23
Oj dawno takiego sosiku nie robiłam
anka1988 11.01.2017 14:47
przepyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak