Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 2 sztuki
smalec 3 łyżki
mąka 1 łyzka plus 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
bulion wieprzowy
smietana 18% 50 ml
cukier
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kasza manna do zagęszczenia
kasza jęczmienna 1 szklana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. W rondlu rozgrzać smalec. Obsmażyć na nim mięso na złoty kolor. Dodać sproszkowaną paprykę i obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. 2 Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i smażyć na maśle do momentu, aż płyn wyparuje a pieczarki się lekko zrumienią. Dodać je do mięsa wraz z pokrojoną w cienkie plasterki papryką.Wlać bulion. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa 3 .Gdy sos jest zbyt wodnisty , mozna dodac łyzke kaszy manny. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Zagotować. Podawac z kaszą wedłe smaku , ja polecam kaszę gryczaną:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.11.2015 19:27
uwielbiam gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak