Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
papryka czerwona pół szt
ziele angielskie 3 kulki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cząber
smalec
mąka 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Na rozgrzanym smalcu, smażę pokrojoną w kostkę cebulę, gdy będzie złota wrzucam pokrojone w kawałeczki mięso, smażę 10 min. Do mięsa dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję pieprz, cząber ostrą papryczkę, ziele i zalewam zawartość patelni 1-2 szklanką wody i duszę na małym ogniu. Po 40 minutach doprawiam solą, wsypuję pokrojoną paprykę czerwoną w paski, musztardę, dusze jeszcze 10 minut, na koniec dodaję mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak