Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500 g
  • cebula biała

    300 g
  • bulion wołowy

    500 ml
  • smalec

    do smażenia
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i cebulę pokroić w ok 2 cm kostkę. N smalcu obsmażyć mięso następnie dodać i obsmażyć cebulę. Mięso i cebulę zasypać papryko i chwilę obsmażyć doprawić solą i pieprzem. całość zalać bulionem , doprawić kilkoma liśćmi laurowymi i zielem angielski. Całość gotować do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat