Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-cielęcy z suszonymi śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
cebule 2 szt.
śliwki suszone 15 dag
rosół warzywny 1 szkl.
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
sok z jabłek 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
olej 5 łyżek
melisa 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
cukier
pieprz
sól
cielęcina 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-cielęcy z suszonymi śliwkami

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka. Cebulę pokroić w półplasterki, zeszklić na pozostałym tłuszczu i dodać do mięsa. Śliwki przekroić na pół, wrzucić do garnka. Wlać bulion, sok, wino i dusić godzinę. Gdy mięso będzie prawie miękkie, wlać śmietanę, wsypać zioła i doprawić cukrem, solą i pieprzem. Podawać z makaronem lub z kaszą i surówką z selera z orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak