Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
mięso wołowe bez kości 0,5 kg
cebula 1
ząbek czosnku 2
chleb żytni 1 kromka
oliwa 1 łyża
olej do smażenia
piwo jasne 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo wołowy

Mięsa kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Siekamy drobno cebulę. Mięsa podsmażamy na złocisty kolor wraz z cebulą. Dolewamy litr piwa. Dusimy przez półtorej godziny po drodze dolewając piwo. Jak mięso będzie miękkie dodajemy kromkę chleba pokrojoną w kostkę, łyżkę oliwy z oliwek i wszystko przyprawiamy ostrą papryką, kminkiem i solą wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak