Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-cielęcy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
cielęcina bez kości 300 g , mostek
pieczarki 300 g
cebule 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
smalec 1 łyżka
rosół 0,5 l
mąka pszenna 2 łyżki
sos sojowy ciemny 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Porada

Gulasz podawać z ziemniakami,kaszą bądź pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-cielęcy


1.Mięso umyć, osuszyć ,oczyścić z błonek, pokroić w małą kostkę kostkę. Cebulę posiekać drobno. W garnku rozgrzać smalec , przesmażyć mięso z cebulą.
2.W między czasie pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodać resztę warzyw , zalać bulionem. Dusić 30 min w między czasie doprawić sosem sojowym oraz przyprawami.
3. Chwilkę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej wody oraz chochelką sosu-przelać do garnka, wymieszać , zostawić do zgęstnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak